Когато COVID ограниченията затрудняват семейството на булка да присъства на сватбата ѝ в САЩ, канадката Карън Махоуни довежда нещата до границата на възможното – омъжва се на границата между САЩ и Канада.

Махоуни и съпругът ѝ Брайън Рей споделят пред CNN, че са се запознали преди 35 години покрай любовта им към ските, а когато най-накрая се сгодяват през март, ски инструкторите не искат да чакат повече, за да се оженят. Махоуни обаче казва, че има едно-единствено нещо, с което няма да направи компромис - нейните родители и 96-годишната ѝ баба да присъстват на сватбата.

"Тя е единственият ми жива баба, единственият прародител, който някога съм познавала, така че за мен беше много важно тя да бъде там, за да види най-щастливия ден в живота ми. Най-важната част от деня за нас бяха сватбените обети и искахме родителите ми и баба ми да станат свидетели на това", казва Махоуни.

Съединените щати ограничиха несъществените пътувания по земя с Канада от началото на COVID-19 пандемията. Самолетните пътувания между страните са възможни, но дори и семейството ѝ да е ваксинирано, Махоуни казва, че това би ги изложило на по-голям риск, особено имайки предвид възрастта на баба ѝ.

Така семейството пристига на границата между САЩ и Канада край Бърк, Ню Йорк, ден преди планираната сватба на 25 септември. Това е най-дългата граница между две държави, която не е охранявана. Граничната зона повече прилича на маркирана с колчета поляна, като между двете страни няма никакви заграждения. Родителите на Махоуни стоят от канадската страна на границата, а булката, младоженецът и длъжностното лице на брачната церемония – от другата.

"Нямаше да го пропуснем. За нищо на света", категоричен е бащата на Карън пред филиала WPTZ на CNN.

Младоженците споделят, че преживяването е било изключително емоционално.

Вижте какво споделят те за необичайната сватбена церемония в Ladyzone.bg.