На закрита церемония в Лос Анджелис бяха определени най-известните анти-награди за кино - “Златна малинка”. Наградите се раздават за 40-и път.

Съвсем очаквано най-много малинки отидоха при екипа на мюзикъла “Котки”, който лесно може да бъде определен за най-големия провал в киното миналата година. Високобюджетният филм, правен по един от най-популярните мюзикъли на всички времена и режисиран от създателя на наградения с “Оскар” за най-добър филм “Речта на краля”, трябваше да бъде най-големия хит за коледния сезон миналата година. Филмът е пълен със звезди и в него участват някои от най-големите актьори на всички времена.

За изненада на създателите, проблемите с филма започнаха още с излизането на първия тийзър трейлър. Много зрители намериха странните човекоподобни котки за плашещи. Когато филмът тръгна по кината, някои от визуалните ефекти не бяха довършени и се наложи преработка. В крайна сметка приходите на “Котките” не стигнаха дори да покрият основния бюджет на филма.

Мюзикълът “Котките” получи 6 малинки, сред които за най-лош филм, за най-лош режисьор, най-лош сценарий и най-лоши поддържащи роли за Джеймс Кордън и Ребел Уилсън.

На сайта LadyZone.bg може да видите кои са останалите "победители":