В първото издание на COOL…T за новия сезон предаването предложи на зрителите си една скандална спекулация, която набира скорост в youtube и социалните мрежи в Америка. Това е теорията, която журналисти от различни медии лансират, че съпругата на бившия американски президент Барак Обама – Мишел, всъщност е мъж.

Журналистът Влади Апостолов побърза да осмее тази теория като я нарече „лудост”, "истерия” и „параноя, и изтъкна следното: „Тези клипчета, сравнения и хронологии за Мишел Обама, която всъщност е мъж и е сменила пола си, цялата тази конспирация идва от дълбините на интернет, където има неща, които човек не може и не иска да си представи. Но те бяха популяризирани от журналиста Алекс Джоунс от Info Wars, който е водещият конспиративен теоретик, водещият конспиративен маестро на съвременната интернет епоха. И той ги направи мейнстрийм.”

По време на разговора, екипът на предаването излъчи кадри от интервю на живо със световноизвестната американска водеща Джоан Ривърс, в което тя заявява: "Мишел е”трани”. Всички знаем, че тя е трансджендър.”

В друг запис се чува как президентът Обама нарича съпругата си „Майкъл” вместо „Мишел”.

Водещата Петя Дикова посочи, че дори официални медии като CNN са отразили твърденията на Ривърс, че г-жа Обама е мъж, а съпругът й – гей. Екипът показа и снимки на бившата първа дама, на които някои панталони и рокли правят необикновени гънки. 

Снимка: EPA

Според Апостолов „тази новина маркира срещата на две истерии.” Журналистът допълни: „От едната страна е този нагон за конспиративни теории, за фалшиви новини, някакви задкулисни игри и истерията около нашата любима тема за трансджендър манията и за това как биологичният пол е социална конструкция.

Всеки може да се идентифицира като мъж, жена, и въобще трябва да забравим тези полови маркери – няма мъже, няма жени – всички са някакви джендър-флуидни същества и според мен подобни конспиративни теории са среща между тези набиращи скорост истерии, за жалост, в западното общество.”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петя Дикова сподели, че осъзнава колко абсурдно и комично звучи тази теория, но направи уточнение, че целта на екипа е да запознае зрителите си с една спекулация, която набира популярност в американските медии. И допълни: „Клипчетата, които твърдят, че Мишел Обама всъщност е трансджендър жена Майкъл,  са гледани от милиони хора и аз смятам, че нашите зрители заслужават да им се представи и предложи и онова, което набира популярност и отвъд Калотина.”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Целият разговор, както и последните критики, които отнесе настоящата първа дама на Съединените щати Мелания Тръмп, вижте в следващото видео: