Тя е дъщеря на актрисата и писател Ваня Щерева и баскетболиста Роберт Гергов, и съдържа в себе си точно по 50% от всеки – много е висока и много артистична. От скоро се занимава с музика, а в нея има много чувство за хумор. Казва, че не може без "смешки" в живота си и съответно за това ги прехвърля в музиката си. На обяснението чия дъщеря е реагира с досада и пита: "Tова задължително ли е да се казва всеки път?"

Тя е Мила Роберт.

"Не ми тежи, просто какво значение има кой на кого е дете? В нашата държава това има някаква тежест, ние му придаваме някаква важност. Позитивите, които ми е донесло е, че имам двама много готини родители. А нещата, които правя, си ги правя сама, те помагат с мнения", разказва Мила.

И, въпреки че видеоклиповете й изненадват всеки път с идеи и с начините на осъществяването им, тя признава, че има граници в това, което прави. Не би правила метъл, например. Кавърите изглежда са нейното нещо. Първото парче, с което стана по-популярна е кавър на емблематичната песен на Емил Димитров "Нашият сигнал". Последваха я "Квартална кръчма" на поп-фолк идола Ивана, и, разбира се, Азис. Той дори участва във видеоклипа на римейка на първия си хит "Никой не може".

"Не мога без смешки. Не мога. Ето, Мерилин Монро е казала, че ако един мъж може да накара една жена да се смее, може да я накара да прави всичко. Граници си слагам например в това, че много често искам да псувам в песните си.", признава Мила.

Тя гледа на себе си като на артист, а не певица. Свири на китара от много малка, тази година завърши НАТФИЗ, а миналата година направи първата си изложба. Но е твърдо решена да фокусира вниманието си само върху музиката.

Новата песен се казва "Tired of drinking" и е заснета близо до Балчик.