Да бъдеш различен, ама много различен. Да си свободолюбив, бунтар и да правиш това, което искаш и ти носи радост и удовлетворение. И винаги с намигване, и с голяма усмивка. Мила Роберт е достойна дъщеря на майка си – Ваня Щерева, която също не се слива с масата. Но без заблуди – Мила не е мамино дете. Доказателство е, че дори с дебютния си албум „Еготрип”, който младата изпълнителка изстреля буквално преди дни, я изненада.

Дали това е коледният подарък на Мила към меломаните, ще е възможна ли Коледата в тези смутни времена, къде и в какво вижда и усеща празничния дух,певицата споделя пред Ladyzone.bg с неподражаемия си език.

- Мила, честит дебютен албум! Къде се целиш с музиката, която правиш и какво послание отправяш с нея?

Благодаря! Целя да ми е приятно, да я правя на първо място. Което е безотказно валидно. В текстовете си говоря за нещата от съществуването ни тук на тази земя, които ме вълнуват силно. Често ми казват, че погледът ми над нещата е ироничен и сигурно са прави, защото много обичам да намирам по нещо смешно във всичко, въпреки че понякога се набутвам жестоко сериозно в размисли. 

Надявам се слушателят да се припознава в песните ми и да са му уютни за преодоляване на разни негови си неща. Може би целя още да надъхам някакви свежи и добри хора, да започнат да правят честна и различна музика в България (и не само тук, но да кажем, че тук има дефицит на креативност и честност). 

- Случайно или нарочно албумът се появява дни преди Коледа? Това ли е твоят подарък за всички, които се кефят на музиката ти?

Абсолютно случайно. „Еготрип” се опитва да излезе от много отдавна, милия, а аз в родилни болки се мъча и ридая. Този албум е подарък за мен и моите приятели (някои от тях познавам от концерти, други само от социалните медии). Не е за Коледа... А, може би, като за финал на тази интересна 2020 г. Мъчно ми е, че албумът си нямаше тържество за посрещане, но ще си има рожден ден, живот и здраве! Има време за всичко.

- Суетиш ли се около коледните приготовления - готвиш ли, участваш ли в приготвянето на трапезата и какво предпочиташ да похапваш?

Правя само две неща: кадя квартирата си на Бъдни вечер. На Нова година пиша късметите за баницата. Всяка година!

Цялото интервю с Мила четете в Ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!