С близо 16 хиляди километра брегова ивица и над 1000 острова, Гърция определено има какво да предложи на туристите лятото. Южната ни съседка е обичана дестинация за българите. 

Халкидики е едно от най-посещаваните места през летния сезон от българските туристи. Близостта на полуострова го прави примамлива дестинация за море. Той има три ръкава - Касандра, Ситония и Атон, като първият и вторият са местата, където туристите избират да отседнат по време на почивката си. 

Касандра е най-западният ръкав на полуострова и най-гъсто населеният на около 80 км от Солун. Селцата са разположени на малки разстояния, затова никак не е трудно да се придвижвате между тях. Ако случайно не пътувате до там с кола, можете да си наемете колело, скутер или пък АТВ, с които да обикаляте. 

Посиди е едно от местата, което задължително трябва да посетите. Пясъчната му ивица се простира навътре в морето, а слънцето тук залязва по-късно. 

Афитос пък е хълмисто село с калдъръмени улички. Плажът му е каменист, но ако сте фенове на шнорхела, тук подводният свят има какво да ви покаже. 

Защо този ръкав е предпочитан предимно от младежи вижте в Ladyzone.bg