Датата е 28 януари 1995 г., мястото - столичен клуб. Петима млади и зелени музиканти ще се качат за първи път заедно на сцена и ще изпълняват музика на живо. Това е началото на любимата на много българи рок и поп група "Мери бойс бенд". Днес 25 години по-късно Мери, Миро и Илиян - тримата създатели на групата разказаха в COOL...T за своето начало.

"Точно тази тройка свири 2 години по-рано, но точно на датата, рождената на групата, е във формация петица заедно с барабани и бас. Аз свиря китара, Илиян - пиано и на практика сме приели тази дата 28 януари 1995 г. за рождена дата на групата. Тази година решихме да празнуваме на 25-ти, защото правим 25 години."-казва Миро.

"Ние тримата създадохме групата преди много години, завършили сме математическата гимназия в Бургас и аз сега даже се шегувам, че 25 години са четвърт век, но повечето не е математика, а любов. И наистина е така, започвайки да правим музика преди много, много години, още с Илиян бяхме съученици в гимназията - един випуск сме, след това идвайки в София като студенти, това беше основното занимание. Започнахме да свирим по клубове в тази формация, след което си взехме басист и барабанист и от тогава свирим в тази формация.", разказва Мери.

И докато групата се развива, развива се и семейството на Мери и Миро. Докато кариерата им успешно върви нагоре, двамата стават семейство, женят се, имат и дъщеря.

Концертът по случай юбилея на групата е на 25 януари в Sofia Live club.

За трудният път към сцената, каква е ролята на Ваня Костова в групата и каква е Мери като жена, начело на мъжка група, вижте във видеото!