Поредна стъпка към независимостта – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл официално се сбогуваха с ролята си на висши представители на кралското семейство.

Херцозите на Съсекс публикуваха прощално послание към феновете си в „Инстраграм“, преди да започнат новия си живот без обръщението „Ваше височество“.

„Въпреки че няма да ни виждате тук, работата ни продължава. Очакваме с нетърпение да се свържем отново с вас. Дотогава ви молим, грижете се добре за себе си, както и един за друг“, пише в поста.

Двойката сега ще се фокусира върху семейството си през следващите няколко месеца, като същевременно ще изгражда бъдещата си фондация, съобщиха от канцеларията им. Неотдавна двамата влязоха в словесен спор с американския президент Доналд Тръмп. По повод преместването им в Лос Анджелис Тръмп заяви, че страната му няма да плаща за тяхната охрана.

Двойката отговори на американския президент, че охраната им вече е осигурена с частно финансиране. А Меган вече е уредила и първата си работа в новия живот.

Тя ще чете дикторския текст в документалния филм на „Дисни“, който ще излезе на 3 април. Приходите от него ще отидат в благотворителен фонд за защита на дивите животни.