Пластичната хирургия за разкрасяване става все по по-популярна сред мъжете и те залагат на физиономии, като тези на Дейниел Крейг или Майкъл Фасбендър, пише в. "Мейл".

Според д-р Стивън Тейтелбаум, професор по пластична хирургия при Университета на Калифорния, на мода е конвенционалното мъжко лице с широка челюст. Повечето представители на силния пол променят лицето си чрез коригиране на брадичката си с импланти. Според Американската асоциация по естетическа пластична хирургия мъжете са подложили на 800 000 козметични процедури през 2012 г., т.е. 9% от общо извършените интервенции. В сравнение с 1991 г. броят на козметичните процедури при мъжете се е увеличил със 121%. като най-популярни са липосукцията, ринопластиката, намаляването на гърдите, корекцията на очите и фейслифтинга.

Показателно е, че дори и представители на силния пол извън кръга на известните личности лягат под скалпела в името на красотата. Това им осигурявало според психолози по-добри възможности за реализиране на пазара на труда.

Това си има и своята негативна страна. Мъжете, както и жените, които често се подлагат на корекции, може да се пристрастят към тях.