28-годишен мъж прекоси бурно море и вървя часове наред пеша, за да се срещне с любимата си… но беше хвърлен в затвора. Причината – нарушил противоепидемичните мерки.

Дейл Маклафлан от Южна Шотландия се запознал през лятото с любимата си на остров Ман – британска автономна територия в Ирландско море. Мъжът работел там, но, след като договорът му изтекъл, той не успял да се върне повече.

Заради пандемията от COVID-19 властите на острова забранили на територията му да се допускат лица, които не са местни жители.

В любовно отчаяние Маклафлан наел джет, с който да прекосил тайно разстоянието от 40 км по море до неговата любима. Преди да тръгне, мъжът пресметнал, че пътуването ще му отнеме около 40 минути, но всъщност пътувал повече от четири часа през бурното море при температура от около 8 градуса по Целзий.

След като преодолял цялото разстояние, Маклафлан трябвало да измине пеша още 24 километра, за да стигне до дома на любимата си.

Мъжът все пак успял да се види с приятелката си, но само за кратко – скоро бил забелязан от полицията и бил арестуван. 28-годишният мъж бил осъден на четири седмици затвор за „умишлено и преднамерено нарушаване“ на правилата за карантина на остров Ман.