Прекрасната Марион Котияр е една от най-красивите жени както в американското, така и във френското кино. Актрисата, която днес навършва 45 години, е любима на милиони зрители, носителка на „Оскар“ и е считана за едно от националните съкровища на Франция.

на 16-годишна възраст тя получава първата си телевизионна роля, която, макар и малка, е в популярен американски сериал. Тя участва в епизод на хитовия сериал „Шотландски боец“, който беше изключително популярен и в България през 90-те години.

Снимка: Getty Images

През 1998 г. актрисата получава роля във френския суперхит „Такси“. Ролята ѝ носи номинация за наградата „Сезар“ и изключително голяма популярност във Франция. Марион участва и в продълженията на филма през 2000 г. и 2003 г.

През 2007 г. филмът „Едит Пиаф: Животът в розово“ става най-успешният френски филм за годината и е забелязан дори от Американската филмова академия. На церемонията по-раздаването на наградите „Оскар“ Марион Котияр получава наградата за главна женска роля и става първата французойка, която получава „Оскар“ в тази категория. Всъщност единственият друг актьор, който е получавал „Оскар“ за роля, която не е на английски език, е легендарната София Лорен.

Снимка: Getty Images

През 2016 г. актрисата Анджелина Джоли, съпруга на Брад Пит, подаде молба за развод и се появи слух, че причината е Марион Котияр, която участва с Пит във филма „Съюзени“, излязъл същата година.

На сайта LadyZone.bg може да научите как отговори на слуховете Марион Котияр и още любопитни неща за нея: