Когато става дума за известни актриси с български корени, Нина Добрев остана в миналото и цяла България говори за успеха на Мария Бакалова, която беше избрана от Саша Барън Коен да изиграе дъщерята на скандалния Борат.

Днес актрисата се радва на огромна популярност и дори спрягат името ѝ за наградата „Оскар“, но началото е било доста притеснително и младата актриса е поела сериозен риск.

Бакалова гостува в популярното американско предаване „Късното шоу с Джеймс Кордън“ и сподели, че на шега е направила видеото, с което е кандидатствала за ролята. И когато са проявили интерес към нея, веднага се е притеснила, че може да я превърнат в бяла робиня.

Снимка: Instagram

„Записах видеото в 5 часа сутринта след абсолвентския си бал. Заедно с мои приятели го направихме на шега. Бях много изплашена, че има нещо гнило в цялата работа и че не става дума за истинско прослушване. Страхувах се, че става дума за трафиканти на хора", разказва тя.

След като изпраща още няколко записа, Мария Бакалова получава покана да отиде до Великобритания, за да се срещне лично със звездата от филма Саша Барън Коен. По това време актрисата все още не е сигурна дали всичко това не е измама.

„Майка ми плачеше. Каза, че сигурно никога няма да ме види отново, а аз бях: Ами, може би", споделя още тя.

Още за невероятната история на Мария Бакалова, която стана една от най-популярните нови актриси на 2020 г., може да прочетете на сайта LadyZone.bg: