Необичаен политически скандал се разрази около новата холивудска продукция „Ловът” – премиерата на лентата с Хилари Суонк и Бети Гиплин беше отменена заради туитове на американския президент Доналд Тръмп, предаде „Ентъртейнмънт уикли”.

В лентата се разказва за живота на богаташи с името „Елитът”, които плащат скъпо, за да ловуват истински хора. Организаторите на лова отвличат хора от щати с гласуващи за Републиканската партия в САЩ, като Уайоминг и Мисисипи, и ги пускат като дивеч за богатите. Хорърът трябваше да тръгне по кината по-късно тази година.

От продуцентската компания “Юнивърсъл” прекъснаха рекламната кампания за „Ловът” след стрелбата в Ел Пасо, при която загинаха 20 души.

Тоталната отмяна на премиерата идва след като американският президент Доналд Тръмп коментира в социалната мрежа „Туитър”, че Холивуд е пълен с расисти, визирайки именно този филм.

„Либерален Холивуд е расистки на най-високо ниво и е изпълнен с омраза. Обичат да наричат себе си „Елит”, но те не са елит. Всъщност тези, срещу които обикновено скачат, са истинският „Елит”, написа Тръмп, визирайки именно сценария на „Ловът”.

„Филмът, който предстои да тръгне по кината е направен с целта да предизвика хаос. Те сами създават насилието и се опитват да обвинят останалите. Това са истинските расисти и те са много вредни за нашата държава”, допълва Тръмп във втори туит.

Малко след тези коментари от „Юнивърсъл” публикуваха официално изявление, че отменят премиерата на „Ловът”.

„След внимателно обмисляне преценихме, че е най-добре да отменим плановете си за разпространение на този филм. Ние заставаме до създателите на тези визионерски проекти, какъвто е и този сатиричен социален трилър, но в същото време осъзнаваме, че сега не е най-подходящото време да пуснем този филм”, гласи тяхното изявление.

Така и не става ясно дали това решение е взето преди или след коментарите на Тръмп.

От официалните канали на „Юнивърсъл” бяха свалени всички рекламни материали за „Ловът”, но трейлърът все още може да бъде открит в „Ютюб”.