Живеем в необичайно време. Не можем да се съберем заедно, не трябва да се разхождаме безцелно, не е добре да се целуваме и здрависваме, не е добре да показваме каквато и да е физическа привързаност, за да не се заразим или да не разпространим COVID-19.

Фотографи на „Гети“ събраха в галерия едни от най-силните си снимки, които показват каква е любовта по време на коронавируса по света.

Снимка: Getty Images

Сватбите продължавам, макар и да са в намален състав и с маски на лице. Хората се държат за ръце, макар да са с хирургически ръкавици. Целуват се на ужким през хирургическите маски, които скриват и усмивките им.

Снимка: Getty Images

На много места по света хората не могат да се видят с близките си, да ги прегърнат и да ги целунат. Като заглавната снимка на този материал – това са съпрузи, които работят в отделение с COVID-19 болни. Те не могат да се срещнат, не могат да се докоснат, а и не бива. Въпреки това показват любовта си един към друг.

Снимка: Getty Images

Други изразяват любовта си към близки хора като минават с големи надписи покрай домовете им, само за да им кажат, че ги обичат.

Снимка: Getty Images

А тези, които са заедно у дома са щастливци, защото могат да се докосват и обичат свободно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!