През последните години не е имало български изпълнител, който от раз не просто да изправи на крак публиката, а буквално да я размаже от удоволствие с музиката, която изпълнява. Е, Стефан Вълдобрев го направи на 11 май. Енергията на този човек е събрала в себе си от всичко по много. Ритъм на музикант, талант на актьор, усет за докосване на поет и не на последно място – умение за общуване на човек, превърнал работата си в любов. И като истински влюбен той лети на сцената.

Затова и парчетата, изпети и изсвирени на един дъх в зала 1 на НДК, са като Дисниленд за тялото и мехлем за душата. Няма как да останеш равнодушен към „По-полека“, „Холивуд“, „Рай“, „Към“, „Едно“, „Бряг с цвят най-зелен“, „Сняг над Сахара“, вариантите за реакция не са много – ставаш и танцуваш, ако не можеш – пееш, ако си фалшив – просто се дереш на припева, а когато останеш без глас – ръкопляскаш докато ти отмалеят ръцете.

Заслугата за това блажено „изтезаване“ на сетивата, освен Стефан, безспорно имат момчетата, нарекли себе си със скромното име „Обичайните заподозрени“. Всъщност, обичани имена, впрегнати в необичаен артистичен спектакъл – Иван Лечев, Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Иванов.

Истински каравани, кемпери и палатки допринесоха за уюта в залата, но и за лятното настроение, което музикантите носят още от миналогодишния си тур край морето. 

Публиката имаше честта да види и Камен Донев, но не на живо, а от екран в залата, говорещ на „немски“, с китара в ръка, в опит да изпълни пасажи от „Обичам те, мила“. Парчето от 90-те години прелетя и се преля с вокалите на Стефан Вълдобрев и Мая Бежанска, но почти заглушени от пеещия с тях многохиляден хор.

Михаела Филева бе другото женско присъствие на сцената в специален дует със Стефан („Фойерверк“), другата специална част от шоуто му бе посветена на детското кино – и заради стотиците деца в залата.

За настроението на публиката – като балет, съпорт и душевен комфорт на бенда, се грижиха и няколко десетки студенти от НАТФИЗ, чиито имена бяха изписани на финала на концерта, в знак на благодарност.

Концертът в зала 1 на НДК бележи успешен период, свързан с представянето на албума „10 ½“. През лятото на 2017 г. турнето „Барът е до морето и морето е до бара" събира над 15 000 души за десет концерта, постигайки рекордна посещаемост за част от локациите.