Киностудията "Уорнър Брос" вече има своята Батгърл в лицето на актрисата Лесли Грейс - звездата във филма "Във висините" (In the Heights), съобщава "Дедлайн".

26-годишната актриса ще влезе в ролята на Барбара Гордън и нейното супергеройско алтер-его Батгърл в предстоящия филм на HBO Max.

Въпреки че все още не са известни подробности за сюжета на филма, засега е известно, че продукцията ще се фокусира върху версията на Барбара Гордън на супергероинята, а не върху която и да е от другите Батгърл, които са се появявали в комиксите на DC.

Това означава, че Батгърл ще бъде дъщеря на полицейския комисар Джим Гордън, като засега не е ясно кой ще изиграе ролята му във филма. Гордън се появи за последно във филм на DC Comics, изигран от Джей Кей Симънс в "Лигата на справедливостта" и ще бъде изигран от Джефри Райт в предстоящия "Батман".

Въпреки липсата на информация за сюжета на филма, засега е известна част от творческия екип зад камерата. "Батгърл" ще бъде режисиран от Адил Ел Арби и Билал Фалах - режисьорското дуо зад "Лоши момчета завинаги" (Bad Boys for Life) от 2020 г. Филмът ще бъде по сценарий на Кристина Ходсън.

Вижте повече за Лесли Грейс и "Батгърл" в Ladyzone.bg.