Лени Кравиц наскоро стартира кампания за ваучери за храна чрез своята фондация „Лет Лав Рул“, за да подпомогне хората на Бахамските острови, които са в нужда заради пандемията от коронавирус. Причината усилията му да са насочени именно там е, че самият той живее през част от време на един от островите - Елеутера.

„Чест и отговорност е за мен да се грижа за красивите хора от Бахамите. От медицинските и денталните прегледи, които правим всяка година до това с ваучерите за храна. Винаги търся нови начини да подпомогна хората, които живеят тук, както мога“, заявява легендарният музикант пред списание „Пийпъл“.

Освен че помага за изхранването на хората в своята любима Елеутера, чрез кампанията за ваучери за храна Кравиц помага и на островите Ню Провидънс и Гранд Бахама. Кампанията се фокусира върху най-уязвимите групи от островите - включително възрастни хора, хора с увреждания и лица с хронични, незаразни заболявания като рак, диабет, високо кръвно налягане, сърдечни и бъбречни заболявания - тъй като те изискват специални диети.

"Бахамските острови се гордеят с многото постижения на Лени, но ние сме още по-горди от факта, че с всичко, което е постигнал, той не е забравил произхода си, че все още има време за различни каузи“, казва министърът на социалните услуги и градското развитие на Бахамските острови Франки А. Кембъл.

Вижте каква е връзката на Лени с бахамите и защо прекарва голяма част от времето си там -  в материала на Ladyzone.bg: