Лекари са поставили опозореният и осъден на затвор холивудски продуцент Харви Уайнстийн под наблюдение, защото е вдигнал температура, потвърди неговият агент.

„Към този момент не можем нито да потвърдим, нито да отречем, че г-н Уайнстийн е дал положителна проба за COVID-19“, коментират неговите представители.

Според изнесената до момента информация Уайнстийн е вдигнал температура и е под постоянно лекарско наблюдение.

Холивудският продуцент беше осъден на 23 години затвор през март месец тази година, след като беше обвинен в сексуален тормоз. Тогава адвокатите му поискаха присъда от пет години, тъй като Уайнстийн бил с влошено здраве и всичко над този период би било „де факто доживотна присъда“.

Часове след като беше въдворен в затвора, Уайнстийн изпитал болки в гърдите и беше преместен в болница в Ню Йорк, където се лекува шест дни.

„Не трябва да е изненадващо, че г-н Уайнстийн има редица придружаващи заболявания, включително сърдечен проблем, високо кръвно и проблеми с гръбнака“, добавят неговите представители.

Те подчертаха, че когато се сдобият с актуална информация за здравословното състояние на продуцента, ще пуснат официално становище.

Харви Уайнстийн веднъж вече беше диагностициран с новия коронавирус.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!