Лейди Гага отново попадна във фокуса на медийното внимание, след като представи видеоклипа към новия си сингъл "911", който идва под формата на вълнуващ късометражен филм. 

Песента "911" е част от новия номер едно албум на Майката на чудовищата - "Chromatica", който излезе на 29 май 2020 г.

Режисьор на филма е индийският режиьор Тарсем Сингх, а продукцията е дело на The Artists Company. Лентата бе излъчена за първи път в цял свят в YouTube в канала на Лейди Гага.

В късометражния филм живите цветове, характерни за Тарсем, преминават на друго ниво.

Драматизмът на събитията е достоен за боливудски филм, но естетиката сякаш по-скоро е почерпена от филма "Падането".

Всъщност Тарсем споделя в интервю, че се вдъхновява за късометражния филм на Гага от "Цветът на нара" на Сергей Параджанов - съветски игрален филм от 1968 г., разказващ за живота на арменския поет Саят Нова.

Късометражният филм на Лейди Гага отправя много лично послание - ядрото на историята несъмнено остават психичните проблеми, за които певицата разкрива, че са белязали живота й в миналото.

В края на видеото разбираме, че всичко в него е в било една огромна халюцинация, причинена от автомобилен инцидент, който вероятно може да е свързан с психична криза (My mood's shifting to manic places) или под въздействието на медикаменти, докато Гага пее в парчето "My biggest enemy is me / Pop a 911" (спешен телефонен номер - бел ред.).

Пригответе се емоционално за този край на филма, защото идва неочаквано, разкривайки че всички "герои" в халюцинациите на Гага са истински герои в реалния живот - медиците от Спешното отделение, които се опитват да спасят живота й.

В началото на годината Лейди Гага сподели в интервю пред Опра Уинфри, че се е лекувала с антипсихотични лекарства след тежка травма от изнасилвания. Антипсихотиците (наричани също невролептици) са вид психоактивни вещества, използвани в психиатрията за подтискане на различни психични болести.

В новия си албум "Chromatica" Лейди Гага и този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си в песните - много моменти в албума хвърлят суров и честен поглед върху живота на поп звездата.

Вижте повече за Лейди Гага в Ladyzone.bg.