Поп певицата Лейди Гага е била изненадана, когато от американския сайт PageSix са се свързали с нея, за да я питат какво мисли за онлайн кампанията за набиране на средства, започната от баща ѝ Джо Джерманота.

Изглежда носителката на “Оскар”, чието състояние се изчислява на около 300 милиона долара, не е подозирала, че баща ѝ набира средства, за да плати заплатите на служителите в ресторанта си.

Родителите на Лейди Гага
Снимка: Getty Images

Кампанията е започнала на 28 март, точно на рождения ден певицата. Джерманота е заявил, че ако не събере 50 000 долара, няма да плати заплати на служителите си за времето, в което стоят без работа, след като ресторантите, баровете и кафенетата в САЩ бяха затворени, за да се спре разпространението на коронаворуса.

Кампанията събра едва 500 долара за двата дни, в които беше активна, но Джо Джерманота я спря заради вълната от негативни коментари, която го заля. Много хора не можаха да приемат, че бащата на една от най-богатите певици на света се нуждае от помощта на обикновени хора, за да задържи служителите си на работа. Още повече, че самият той е милионер.

На сайта LadyZone.bg може да научите повече подробности за скандала: