Певицата Лейди Гага и актьорът Езра Милър бяха обявени за най-добре облечените на тазгодишния бал на музея “Метрополитън”.

Обикновено събитията с червен килим в Холивуд са скучни, а облеклата – едни и същи с малки разлики. Това обаче не важи за ежегодния бал на музея “Метрополитън”, организиран всяка година от главния редактор на “Вог” Ана Уинтър.

Тазгодишната тема на гала вечерта беше “Камп” – това е понятие, което се отнася до всякакъв вид изкуство и принадлежи към тривиалната или популярната култура, но е естетически преоценено.

Снимка: Reuters

Лейди Гага пристигна на събитието с огромна цикламена рокля и антураж, който се грижеше огромният й шлейф да бъде правилно разпънат по червения килим. По време на снимките от журналисти, Гага свали цикламената рокля и под нея разкри друг тоалет – пищна черна рокля в класически стил.

Снимка: Reuters

Певицата обаче не спря до тук – последва още едно събличане и певицата остана по друга прилепнала цикламена рокля.

Гага се съблече още веднъж и остана само по бельо, чорапогащник и обувки на висок ток.

Снимка: Reuters

Актьорът Езра Милър, който многократно е впечатлявал с избора си на тоалети за бляскавите събития в Холивуд, беше заложил на необичаен костюм-рокля и впечатляващ грим. Той беше облечен в дреха, която от едната страна е строг мъжки костюм на райе, а от другата – дълга рокля. Върху този костюм Милър беше с бяла пелерина, а в ръка държеше маска на собственото си лице.

Снимка: Reuters

Най-впечатляващ обаче беше гримът на актьора – по лицето му бяха нарисувани реалистични човешки очи, което създаваше странна оптична илюзия.

Снимка: Reuters

Актьорът Били Портър пък се появи облечен като златно божество. Той беше пренесен на червения килим на платформа, носена от голи мъже.

Портър не за първи път избира ексцентричен външен вид - по време на тазгодишните Оскари актьорът беше облечен с рокля.

Повече снимки на най-добре облечените знаменитости можете да видите в галерията.