Над една трета от закупените от британците кучета по време на пандемията никога не са били извеждани в парка, пише „Метро“.

По време на противоепидемичните мерки голям брой британци работят от домовете си. Това доведе до истински бум на продажбите на кучета, пише изданието.

Ново изследване, осъществено от компанията за кучешко здраве „Ич“, показва, че новозакупените палета не са имали добър старт в живота. Над една трета от тях никога не са били извеждани на разходка в парка от своите стопани.

Анкетата проследила съдбата на домашните любимци, закупени от британците през последните 12 месеца.

62% от тях не били напускали дома на господарите си, а две пети от новонастанени домашни любимци никога не са се срещали с друго куче.

40% от новите стопани съжалявали за направената от тях покупка. Повечето от тях не подозирали колко трудоемко се оказва отглеждането на куче. Една трета от анкетираните възнамеряват да се освободят от домашните си любимци и да ги дадат за осиновяване, когато пандемията премине.

Експерти припомнят, че за социализацията на едно куче са много важни първите 16 седмици от живота му. При липсата на нужните контакти с хора и себеподобни, след този период въпросните домашни любимци ще се нуждаят от специално внимание, за да не станат необщителни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!