Историята и снимките на малко безпородно куче от Ухан трогна хиляди в социалните мрежи. 7-годишното животинче прекара три месеца пред една от най-големите болници в града, за да чака собственика си без да знае, че мъжът е починал от COVID-19.

Кучето носи името Ксиао Бао, което на означава „малко съкровище“. Любимият човек на Бао бил приет в болницата „Тайканг“ в Ухан с усложнения от COVID-19 още през февруари и три дни по-късно починал.

Верният другар, обаче, не се отказал и го чакал в продължение на три месеца пред болницата или обикаляйки в коридорите на първия етаж.

Кучето се сприятелило с продавачката в магазина на болницата, която го хранела редовно. Жената разказва, че няколко пъти се опитала да отпрати животинката – Бао бил откаран с кола далеч от болницата, но кучето все пак се върнало след няколко дни и продължило да чака починалия си собственик.

С времето ръководството на болницата получило оплаквания за животинката, която обикаляла първия етаж на лечебното заведение и Бао бил откаран в близък приют за кучета, където чака своето ново семейство.