"Журналистика ще има и след 20 години" - уверено твърди Кристина Баксанова, ръководител на "Международния отдел" в bTV Новините и един от емблематичните репортери на телевизията.

За нея няма лоши новини, а такива, които се случват и за които трябва се разказва. Работата на журналистите е да отсяват кое е истина и кое не, както и да насочват вниманието на хората там, където има проблем, за да може той да бъде решен.

Според Кристина Баксанова навлизащите нови технологии няма да изместят телевизионната журналистика.

"Хората четата истории, независимо на какво устройство. И търсят истината. Вижда се от това, че коментират новините и помежду си", казва тя.

Най-младото попълнение в репортерския екип на новините - Цветелина Петрунова, споделя, че увлечението й към новините се е зародило у нея още от малка.

Първото й включване, за да разкаже за нещо актуално, се случва, когато става неволен свидетел на инцидент с бус, който убива няколко пътници на автобусна спирка.

Кои са другите истории и моменти от работата, които няма да забравят Кристина Баксанова и Цветелина Патрунова - четете в Ladyzone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!