В момент на социална изолация фронтменът на "Колдплей" (Coldplay) Крис Мартин даде старт на едно предизвикателство, отправено от феновете към музикалните изпълнители. Така в рамките на няколко дни хората по света слушаха концерти на живо от любимите си певци и музиканти. Сред тях са Джон Леджънд, Камила Кабейо и Шон Мендез, Пинк и композиторът Елис Хол.

Крис Мартин направи половинчасов стрийм от студиото в дома си: "Ето ме у дома, трябваше да сме цялата банда, но ситуацията ни свари в различни държави", обърна се той в Инстаграм към своите над 11 млн. последователи. "Ще бъде хубаво да видя какво правите и вие и какво мога да направя аз за вас. Имам идея да наречем това "Together Аt Home" (Заедно вкъщи)."

Лайвстриймът е в партньорство със Световната здравна организация (СЗО) и "Глобъл ситизън" (Global Citizen).

Музикантът отбелязва, че ползва за пръв път лайвстрима на Инстаграм и е възхитен от възможността да стигне до толкова много хора от дома си: "Нека да ви кажа как е тук, странно е. Никой не ходи никъде, децата ми изглеждат добре. Чувствам, че правилното нещо е  да сме спокойни, да си седим у дома и да не купуваме толкова много тоалетна хартия". 

"Колдплей" беше сред първите банди, които обявиха, че анулират турнето си за 2020 г.

Видео от  Джон Леджънд, Камила Кабейо и Шон Мендез, Пинк и композиторът Елис Хол вижте в Ladyzone.bg: