Кралското семейство отдаде почит на Британския червен кръст по повод 150-годишнината му, като херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън си спомни как нейните прабаба и баба са служили като медицински сестри по време на двете световни войни, съобщава Ройтерс.

Благотворителната организация е създадена на 4 август 1870 г. - седем години след създаването на международното движение, за да помогне на страдащите от природните бедствия, конфликти и извънредни ситуации. Британският червен кръст оказа подкрепа на нуждаещите се и по време на пандемията от коронавирус.

Кралица Елизабет, която е патрон на благотворителната организация повече от шест десетилетия, изпрати съобщение до Британския червен кръст, в което благодари на персонала и доброволците за тяхната работа.

94-годишната кралица заяви, че приносът на всички в организацията е "признат, ценен и високо оценяван".

Катрин, херцогинята на Кеймбридж, също написа писмо до 150 служители и доброволци на Червения кръст във Великобритания, в което отбеляза, че както прабаба й Олив, така и нейната баба Валери са служили като медицински сестри в организацията - съответно през Първата и Втората световна война.

"Подобно на вас и на мнозина други, и двете са били част от богатата история на Британския червен кръст, който помага да се гарантира, че много хора ще получат необходимата подкрепа по време на криза", каза съпругата на принц Уилям, внук на кралицата.

Престолонаследникът принц Чарлз, който записа встъпително видео за новата онлайн изложба на благотворителната организация, заяви, че работата й все още е от съществено значение.

"Техният очевиден хуманизъм по време на кризите е вдъхновение за всички нас", каза принц Чарлз.

Вижте повече за британското кралско семейство в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!