"Приятели" като цяло е култов сериал, но един епизод се превърна в моментална класика - този, излъчен на 19 ноември 1998 г.

Двадесет и две години по-късно танцът на Моника (Кортни Кокс) с пуйка на главата, който остана емблематичен момент за Деня на благодарността, продължава да получава интерпретации във всевъзможни гифчета от онлайн потребителите.

На Деня на благодарността тази година Кортни Кокс реши да сподели видео в Инстаграм профила си, за да отбележи празника и да пресъздаде скандалната сцена, на която танцува с огромна пуйка, в която е пъхнала главата си.

"Честит Ден на благодарността на всички! Пожелавам ви да имате страхотен ден! Чувствам се толкова благодарна", казва Кортни Кокс, малко преди тонът й да стане по-мрачен и да добави, че ако види още един GIF как танцува с пуйка на главата като пълен глупак, просто ще изчезне.

След фрагмент от класическата сцена от "Приятели", Кортни Кокс добавя: "Така или иначе, тъй като аз съм символът на Деня на благодарността, надявам се, че това ще ви направи щастливи."

След което актрисата отива към кухнята, за да пресъздаде култовия си танц от сериала с пуйка на главата.

Специалния епизод на "Приятели" беше отложено заради COVID-19 пандемията - вижте повече в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!