Все повече хора чуват името Джак Еридън. И това не е случайно – комикс персонажът се ражда от молива на Константин Витков-Титис – един от най-добрите ни поп-артисти, чието творчество вече стигна и до Америка. Сега е време и за третата част на поредицата за детектива от бъдещето.

"Джак е комикс герой, който измислих с ясната идея това да готов, цял сториборд за филм. Мислейки по този начин, се получи един по-стегнат разказ. Исках да е тотален поп, без никакви драми, мрак, терзания човешки. Аз съм на мнение, че не всичко, което е грозно и гадно, е много готино. Джак е доста агресивен, има доста грозни сцени, но е по-поп поднесен." казва Константин.

Снимка: Константин Витков-Титис

Историята в третата част логично следва линията от предишните две книги. А според Титис дори напомня леко на „Междузвездни войни: Империята отвръща на удара”, където главните герои са подложени на сериозно изпитание.

Константин казва, че тайната на успеха му е неговият широк поглед към света на изкуството. Обича да вкарва в своите истории вече утвърдени жанрови техники.

Снимка: bTV

"Катаната, самурайският меч, не е американска, но във всеки американски филм, появят ли се зомбита, се появява и някой с катана и всички го обожават. Кинг Конг – в Щатите няма горили, а те направиха най-поп горилата в цял свят. Това е, аз гледах глобално. Джак става демон - демонът не е българска измислица, нито китайска, макар че китайските са по-готини от българските демони. Заложих на нещо, което е утвърдено и е забавно на всички." споделя той

И макар че феновете се забавляват с историите, които Титис разказва в своите книги, превръщането им в реалност е дълъг процес. Един брой от комикса за Джак Еридън му отнема около година. А техниките, които използва за създаването на книгата и картините в нея е начуил сам.

Снимка: Константин Витков-Титис

"Не съм го учил някъде, борил съм се с "Ютуб", интервюта, с какво ли не, за да се науча как е правилно. Първо измислям типажа, мъча се да разбера горе-долу какъв е. Винаги това ме води, искам да има една стабилна основа." казва Константин за работата си.

И докато третата книга за в поредицата тепърва излиза от печатниците, Титис вече подготвя и следващия си комикс – този път той обещава да ни върне във времето на Втората световна война.