Има четири типа жени, които трябва да ограничат максимално ползването на социални мрежи, защото за тях те не са източник на информация и забавление, а причина да се активират травми в психиката. 

Това твърди женският психолог и специалист по междуличностни отношения Саша Строгонова. Тя анализира влиянието на социалните мрежи върху психическото състояние на хората и прави своите заключения въз основа на поведението и реакциите на няколко жени на различна възраст и с различна емоционалност. Общото между тях е, че са развили зависимост към лица в социалните мрежи, което сериозно влияе на реалния им живот. 

Психоложката съветва социалните мрежи да не се приемат като достоверен източник. В голяма част от случаите хората виждат снимки и постове, но те не дават ясна представа за истинския живот на човека. Щастливата жена, която се представя за успешна бизнесдама и желана любима, всъщност може да е нещастна и да има проблемни отношения със съпруга си. С виртуалната показност тя се опитва се опитва сама себе си да убеди, че действително е щастлива, отбелязва Строгонова. 

Снимка: iStock

Съветите на психоложката за хора, станали малко или много зависими от образи в социалните мрежи, са:

  • Общувайте с реални хора.
  • Живейте живота си с радост.
  • Бъдете такива, каквито сте и не се опитвайте да приличате на други хора. 
  • Ползвайте социалните мрежи само за информация, за връзка с приятели, с които няма как физически да сте близо, като източник на нови запознанства или възможност за работа. 

Кои са 4 типа жени, които не бива да са в социалните мрежи и какви са техните характеристики вижте в Ladyzone.bg: