Сингапур заема първото място в класацията за най-безопасната за туризъм държава в света. Това съобщи специализираният американски сайт в областта на застраховането "Дъ Суифтест", цитиран от израелската информационна агенция ТПС.

Сингапур е следван от Дания, Нидерландия, Швейцария и Израел. Според данни на министерството на туризма на Израел повече от 2 милиона туристи са посетили страната между януари и октомври тази година. В топ 20 влизат още Обединеното кралство, Италия, Испания и Австралия.

Сингапур

Списъкът на "Дъ Суифтест" с най-смъртоносните страни за туристите е оглавен от Южна Африка. Други страни в този списък са Мексико, Бразилия, Китай и Иран, а САЩ заемат 20-о място.

Проучването призовава туристите никога да не пътуват, без да са се запознали с потенциалните опасности на дестинацията, която планират да посетят, да вземат предпазни мерки, докато са в чужбина, и да не пътуват сами.

Южна Африка

Уебсайтът базира своя индекс за безопасност при пътуване, като сравнява броя на смъртните случаи в резултат на убийства, пътни инциденти, природни бедствия, лоши санитарни условия и други фактори в 50-те най-посещавани страни в света, предаде БТА.