Един от митичните барове в Хавана - "Слопи Джо", който бе посещаван от холивудски знаменитости през 30-те години на миналия век, днес отново отваря врати, оповестиха служителите му.

Започваме работа, макар че тържественото откриване ще е по-късно, заяви служител в заведението, което се намира в центъра на кубинската столица.

Основан през 1920 г. от испанския емигрант Хосе Гарсия, "Слопи Джо" бе реставриран в първоначалния си вид. Това се отнася и за тезгяха му от махагоново дърво, обезсмъртен в британския филм "Our Man in Havana" (1959) на Каръл Рийд с участието на Алек Гинес и Морийн О' Хара. Филмът е вдъхновен от книга на Греъм Грийн.

Барът стана популярен, след като бе посещаван от Ерол Флин, Джон Уейн, Спенсър Трейси и Кларк Гейбъл. Според някои историци, в това заведение Ерол Флин се сбил с местни гангстери, които искали да проверят дали той основателно се ползва с репутацията на Робин Худ.

"Слопи Джо" е национализиран с идването на власт на Фидел Кастро през 1959 г., преди да затвори врати преди трийсетина години.