Сибила Керелезова е момиче, което обича изкуството и това я подтиква да превърне една своя идея в реалност. Сибила е родом от Кърджали, но от няколко години живее и учи в София. Миналата година завършва Техническия университет със специалност „ Инженерен дизайн“.

В момента следва магистратура „Графичен дизайн“ в Националната художествена академия.

Снимка: Галатея Хаджиева

Освен по изкуството се увлича и по фотографията и културата и точно тази любов ражда Best Regarts From Sofia - първият пътеводител на галерии в София, оформен като картички. В него може да намерим 11 галерии, сред които Националната художествена галерия и „ Шипка 6“. Те са представени чрез авторски изображения, придружени от кратка информация, които после могат да се използват като пощенска картичка. Това вдъхва по-голям живот на пътеводителя и преживяването от галериите може да се превърне в спомен и да се сподели.

Снимка: Галатея Хаджиева


Разпространява се във всички галерии, включени в изданието, а също така и в туристическите центрове към Столичната община, Ларгото, Софийския университет и на info.chitalnqta.

"Искаше ми се да направя нещо като мост между галериите и творците. Всъщност всяка изложба представя отделен художник. Искам да се установи връзката между художника и широката публика. Смятам, че това е един подходящ начин да запаля любопитството на публиката", споделя Сибила.

Снимка: Галатея Хаджиева

Цялото интервю с нея ще намерите в Ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!