Кметът на Отава разкри, че е гей – новина, която идва в навечерието на седмицата на Гей прайда в канадската столица, съобщи АФП. 

"Аз съм гей. Тези две думи ми отнеха почти четири десетилетия, за да ги изрека, но както се казва," По-добре късно, отколкото никога ", пише Джим Уотсън в писмо, публикувано във вестник „Отава ситизън“. 

58-годишният Уотсън, който е кмет от 2010 г., припомни, че е бил срамежлив тийнейджър, който се местел и сменял училищата често, което му пречело да има приятели. 

Това беше през 70-те години на миналия век, време, в което „почти нямаше ресурси, които да дават насоки или помощ или просто да поговориш“, отбелзва Уотсън. 

След като завършил университет, той заяви, че се е отдал на работата си. Депутат от провинцията от 2003 до 2010 г., той също е бил градски съветник и министър в провинциалния кабинет. 

„Като гледам назад към живота си, да не разкрия това по-рано беше голяма грешка от моя страна“, написа той.

"Нежеланието ми не ми позволи да живея живота си толкова пълен с любов и приключения, колкото моите гей приятели, които бяха по-смели, отколкото някога бях." 

Премиерът Джъстин Трюдо приветства "смелите думи на Уотсън", заявявайки, че те "ще вдъхновят жителите на Отава и всички канадци, да се чувстват свободни да бъдат себе си".