Новият режисьорски филм на Джордж Клуни ще бъде показан на 17 ноември в зала 1 на НДК от 19:00 ч. в рамките на Киномания. Самият фестивал започва ден по-рано.
 
Субурбикон” е по оригинален сценарий на братята Коен, към който се присъединяват Джордж Клуни и Грант Хеслов. Световната премиера беше на кинофестивала във Венеция.

Мат Деймън, Джулиан Мур, Оскар Айзък, Глен Флешлер и Алекс Хасел участват в тази мрачна сатира, като първоначално главната роля е трябвало изпълни самият Джордж Клуни, но впоследствие в образа влиза колегата му Деймън.

Субурбикон

Противно на повечето американски филми, „Субурбикон” е не за реализирането на американската мечта, а за това какво се случва, когато тя се срине. Идиличното съществуване на общността с бели къщички и добре поддържани дворове изведнъж е пропукана, повличайки вълна от шантаж, отмъщение и предателства.

Няколко дни преди старта си, „Киномания“ ще отбележи 80-годишните юбилеи, които тази година празнуват трима големи актьори – Джак Никълсън, Джейн Фонда и Дъстин Хофман. Това ще се случи в три поредни дни, в кино „Люмиер Лидл” от 19:00 ч.

Сиянието

На 11 ноември, за първи път на голям екран у нас, ще бъде показан „Сиянието” на Станли Кубрик. След прожекцията ще има дискусия.

На 12 ноември, в „Боси в парка” на режисьора Джийн Сакс, освен Джейн Фонда, играе Робърт Редфорд – в ролята на консервативен млад адвокат. Той се жени за буйната Кора и изпълнената им със страст връзка става все по-забавна с всеки изминал ден.

Сиянието

На 13 ноември е прожекцията на наградения с „Оскар” „Среднощен каубой”, разказващ за необикновеното приятелство между двама несретници в Ню Йорк - наивният, но оптимистично настроен Джо и дрипавият скитник Рацо, на който е останала само непокорната гордост. Дъстин Хофман си партнира с още неизвестния тогава Джон Войт.

Среднощен каубой

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!