Филмът "Кръстницата" с Изабел Юпер дава старт на шестото издание на фестивала CineLibri. Откриващата церемония ще се проведе в зала 1 на НДК, на 18.10.2020 в 19:00 часа.

"Тази година фестивалът е под мотото "Възпитание на чувствата", което е продиктувано от идеята за повече емпатия към другия, споделя Жаклин Вагенщайн, инициатор и организатор на международния фестивал, в студиото на "Тази неделя". Словосъчетанието е по едноименното произведение на Флобер. Тази година се отбелязват 140 години от смъртта на писателя. 

"Голяма част от филмите се отлагат във времето заради пандемията и беше голямо предизвикателство да направим селекция. Много от тях са със световни премиери на "Синелибри", споделя още тя.  

В конкурсната програма са включени около 50 филма. Ще могат да се видят продукции с актьори като Джони Деп и Антъни Хопкинс, автори като Магда Сабо, Алфред Гьобин и др.

Откриващият филм е "Кръстницата" на Изабел Юпер. Във филма френската актриса се гмурка в най-дълбоките води на наркотрафика като "Мама Марихуана". Сюжетът разказва за преуморена, зле платена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. 

Кои са били най-капризните гост звезди фестивала прочетете в Ladyzone.bg