Американският актьор и двукратен носител на награда “Оскар” Кевин Спейси се появи отново в публичното пространство с необичайна роля – той рецитира поезия на средата на музей в Рим.

Спейси прекара последните близо две години в медийно и кино изгнание, след като беше обвинен в сексуален тормоз през 2017 г.

Снимка: Screenshot / YouTube

Актьорът беше ангажиран да рецитира поемата “Боксьорът” на Габриеле Тинти – произведение, в което бивш боксьор страда по приключилата си славна кариера.

В поемата фигурират и изреченията “Колкото по-ранен си, толкова по-велик си. И толкова по-празен си. Използваха ме за забавление. Животът свърши в миг”. Те провокираха коментари, че “Боксьорът” е писан за самия Спейси, но поетът отрече.

Появата на Спейси е само две седмици, след като част от обвиненията в сексуален тормоз срещу него бяха свалени. Британската полиция все още провежда разследване на общо шест обвинения в сексуален тормоз на територията на Обединеното кралство от 1996 до 2013 г.

Поетът коментира, че за него е огромна чест именно Кевин Спейси да прочете поемата му.

Това е едва втората артистична поява на култовия актьор откакто беше обвинен в сексуален тормоз. Миналия декември Спейси отново влезе в ролята на Франк Ъндърууд от “Къща от карти” в кратко видео, в което заяви, че няма да заплати цената за дела, които не е извършил.