Приближаваме се към финала на най-обсъжданото дело от последните години. Джони Деп съди бившата си съпруга за клевета, тя пък го обвинява, че я е подлагал на тормоз, докато са били женени. Днес по делото ще свидетелства бившата приятелка на Джони Деп, моделът Кайт Мос.

Името на модела, който днес е на 48 години, беше замесено от Амбър Хърд още по време на делото в Лондон през 2020 г., когато Джони Деп опита да осъди британски вестник. Тогава Хърд оправда една от ситуациите, в които е удряла Джони Деп, именно със страха си той да не направи същото, каквото е направил с Кейт Мос.

„Действително ударих Джони, но за да защитя сестра си“, каза тя пред съда в Лондон, където Джони Деп беше завел дело срещу вестник „Сън“. „Той щеше да я блъсне по стълбите и в този момент си спомних информация, която бях чула, че е блъснал една от бившите си приятелки. Мисля, че беше Кейт Мос. Бях чула този слух от двама души и все още беше пресен в паметта ми.“

Снимка: Getty Images

Джони Деп загуби делото във Великобритания, но заведе ново, този път в САЩ срещу бившата си съпруга. Амбър Хърд публикува статия през 2018 г., в която, без да назовава бившия си съпруг по име, намекна, че е била жертва на домашно насилие. Това стана и повод за съдебното дело.

Амбър Хърд отново спомена предполагаемия инцидент с Кейт Мос и по тази причина адвокатите на Джони Деп я привлякоха като свидетел по делото. Преди Амбър Хърд да спомене инцидента със стълбите през 2020 г., нямаше никаква информация, че Джони Деп е посягал на приятелката си.

Снимка: Getty Images

Никога досега Кейт Мос не е коментирала твърдението, че Джони Деп я е блъснал по стълбите, така че показанията ѝ тази седмица ще са изключително важни за делото. Ако потвърди, че Джони Деп я е блъснал, това ще наклони везните в полза на Амбър Хърд и ще покаже, че тя действително е имала причина да се страхува за живота на сестра си и за собствения си.

Повече за отношенията между Кейт Мос и Джони Деп може да прочете на LadyZone.bg: