Холивудска звезда Камерън Диас разкри причините да се оттегли от киноиндустрията, като каза, че е намерила "покой", когато е прекратила актьорската си кариера, пише Си Ен Ен.

Камерън Диас гостува в поредицата "In goop Health: The Sessions" на друга холивудска знаменитост - Гуинет Полтроу, обсъждайки бизнеса си с вино, как се променило мисленето й с напредване на годините и влиянието на кариерата й върху нейното благосъстояние и взаимоотношения.

"Аз просто реших, че искам различни неща от живота си. Полагах толкова много усилия от толкова дълго време, работех, правех филми - това е такава мелачка", казва Камерън Диас. 

"Наистина не оставаше място за личния ми живот", допълва звездната актриса.

47-годишната Диас беше номиниран четири пъти за наградата "Златен глобус" в рамките на нейната 20-годишна кариера, която продължи от 1994 до 2014 г. 

Актрисата стана известна най-вече с ролите си във филмите "Маската" (1994), "Ах, тази Мери" (1998) и "Ванила скай" (2001).

На въпроса какво е усещането да се откъсне от успешната филмова кариера, тя отговаря: "Покой. Намерих покой в душата си."

"Най-накрая се погрижих за себе си", допълва Диас.

Бившата актриса заяви, че е решила наистина да се съсредоточи върху отношенията си със семейството и приятелите си, след като дълги години е неглижирала това.

"Когато снимате филм, това е перфектно оправдание - те ви притежават. Вие сте там по 12 часа на ден в продължение на месеци и нямате време за нищо друго", каза Камерън Диас.

"Актьорите са инфантилизирани. Ние сме поставени в положение, в което всички се грижат за нас", допълва тя.

Диас каза, че никога не се е чувствала комфортно с подобен живот и е трябвало отново да поеме отговорност за себе си след оттеглянето си от киноиндустрията.

Тя е решила да стане "самодостатъчна" и да докаже, че може да се грижи за себе си като възрастен човек, "нареждайки всички парчета в живота си така, както би искала да бъдат, а не как другите хора смятат, че трябва."

Камерън Диас също каза, че е доста "интензивно" да бъдеш непрекъснато в очите на обществеността.

Диас издаде две книги - "Книга за тялото" и "Книга за дълголетието" и се ожени през 2015 г. за Бенджи Мадън, фронтмена на музикалната група Good Charlotte. Двойката обяви по-рано тази година раждането на дъщеря им Радикс Мадън.

Вижте повече за Камерън Диас в Ladyzone.bg.