Емблематичната песен на певицата Камелия "Луда по тебе" прозвуча чак в Австралия и бе изпята от не кой да е - а от топ тенисиста Новак Джокович и сръбския национален отбор по тенис. Тя, от своя страна, поздрави момчетата с пост в "Инстаграм" и каза, че този момент я е направил щастлива. Но каква е историята на тази песен, която Камелия пее вече 20 години?

Оригиналът на песента е на сръбската певица Лепа Брена. По това време в България фолк певиците ни често правят кавъри на гръцки и сръбски песни, а Камелия избира именно "Луда по тебе". И до ден-днешен Камелия е сигурна, че това е съдба. А песента нарича "най-голямата класика в поп-фолка".

"Имайки предвид, че песента стана хит миналата година, когато тя беше във филма "Южен вятър" това ме зарадва още повече, защото спортист като него в този за него важен победоносен момент да запее на български, да запее за нас, българите - ами, зарадва ме това, направи ме щастлива.", казва Камелия.

А имало ли е коментар от Ноле след нейната публикация в "Инстаграм"? "Аз не съм чакала отговор. Аз ги поздравих, защото е хубаво да бъдат поздравявани победители. Поздравявала съм и Кобрата, поздравявам хора, които умеят да печелят, да побеждават. Не чакам отговор, не чакам да се случат чудеса, нито да се срещна с него, но пък това, че запя моя песен ме направи щастлива.", отговаря тя.

Каква точно е историята на "Луда по тебе"? "Тази песен беше в албум на Лепа Брена, тя е кавър версия на нейна песен "Луда за тобом". Когато през далечната 1996 г. бях все още в Швейцария, излезе този албум, пълен с хитове, там беше и "Ти си мой грех" и много колеги направиха почти всички песни като кавър версии. "Луда по тебе" никой не го докосна в този момент, а пък на мен още в Швейцария ми стана любима, ние се влюбихме една в друга, явно си ме е чакала. Пожелах си да си я направя, тя влезе като последна песен в албума "Златна рибка" и наистина това ми стана златен албум. Остана най-големия ми хит до скоро, сега вече е "Името ти". Но "Луда по тебе" като че ли наистина има собствен живот и аз се радвам, че дори и спортист като Джокович можеше да направи друг избор - версията на Лепа Брена, но тази песен заразява и се радвам, че излезе извън границите на България и я запяха на български.", коментира Камелия.

От пролетта Камелия отново ще седне на треньорския стол в шоуто "Гласът на България". Това ще е четвърта година подред, в която русокосата певица ще се бори за гласовете на талантливи певци и естествено да направи член на своя отбор победител: "Аз се надявам на един вълнуващ сезон и накрая първото място да е мое. Миналата година бях втора, преди това - и трета, и четвърта. Крайно време да грабнем ние първото място. Надявам се при мен да дойдат много талантливи млади, можещи, пеещи деца изпълнители, защото подочувам, че сезонът ще е доста силен като предварителен кастинг и това много ме радва, защото за поредна четвърта година да намериш пеещи таланти е все по-трудно. Аз вярвам, че най-добрите ще дойдат при мен и заедно ще стигнем до върха."

На 10 януари певицата навърши 49 години, но казва, че възрастта не я плаши - напротив: "Аз съм различна от това, което съм била на 18, 25 или 35. Всеки човек по някакъв начин ако мога да използвам тази дума се трансформира... надявам се, към по-добро, защото има всякакви варианти. Спокойно мога да кажа, че си останах емоционална, но се опитвам да се сприятеля с тези мои емоционалности. Радвам се, че останах нормална. Да не се притеснявам да изляза навън без грим, да не се притеснявам ако имам някакъв етап от живота си да го споделя, труден или пък хубав, натрупах повече опит, като че ли."

До края на годината очакваме Камелия да пусне няколко нови песни.