8 януари вечерта. Тъкмо бяхме приключили с всички коледно-новогодишни празници, включително Йордановден и Ивановден. Новините за коронавируса все още бяха нещо далечно и абстрактно, с адрес Китай, и сякаш нищо не можеше да се обърка. Точно тогава дойде голямата новина, че:

“След няколко месеца, прекарани в дискусии, решихме да се отделим от кралското семейство и да се стремим към финансова независимост, като ще продължаваме да оказваме пълна подкрепа на Нейно Величество кралицата.“

Това се казваше тогава в съобщението на херцозите на Съсекс, публикувано в "Инстаграм".

Всъщност това драматично решение на младото семейство не бе напълно изненадващо. Медиите на Острова дискутираха от известно време подобна възможност и ние вече бяхме писали по темата:

Голямата промяна в кралското семейство всъщност не застрашава по никакъв начин монархическата институция. Хари е шести поред в родовата линия за наследяване на трона. Преди него са баща му принц Чарлз, брат му принц Уилям, както и трите деца на Уилям – Джордж, Шарлот и Луи.

Може би затова медиите се насочиха към някои по-частни въпроси. Като например:

Както и:

След като първоначалните страсти около промените в Бъкингам се уталожиха, си припомнихме и други такива случаи от историята:

Преместването на Меган и Хари в Канада роди две нови думи: "Мегзит" и „меганмаркълствам“ – глагол, чиято дефиниция е да цениш достатъчно себе си и психичното си здраве, за да излезеш и да оставиш място или ситуация, в която твоето автентично "Аз" не е приветствано или желано.

Целия обзор можете да прочетете в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!