Ако беше жив, големият астрофизик Стивън Хокинг днес щеше да навърши 78 години. Още през 90-те години, след публикуването на книгата „Кратка история на времето“, Хокинг се превърна в истинска попкултурна звезда, а благодарение на сериала „Теория за големия взрив“, в който е редовно появяващ се персонаж и на филма „Теория на всичко“ Хокинг, който почина през 2018 г., стана един от най-известните учени изобщо.

„Теория на всичко“ разказва историята на Стивън Хокинг и набляга на отношенията му със съпругата му Джейн Уайлд. Именно любовта на Джейн успява да спаси младия Стивън Хокинг, когато на 21-годишна възраст лекарите му съобщават, че му остават не повече от две години живот.

Кадър от филма "Теория на всичко"

Покрай филма, който взе награда „Оскар“ за невероятното изпълнение на Еди Редмейн, Джейн Уайлд сподели, че създателите му са омаловажили в известна степен страданието, през което е трябвало да мине, докато се е грижела за съпруга и децата си.

Бях оставена съвсем сама да се справям с емоционалната тежест да се грижа за две деца без чужда помощ и в същото време за сериозно болен човек, който си отиваше пред очите ми“, сподели тя.

Бракът на Джейн и Стивън Хокинг продължава от 1965 г. до 1990 г., след което и двамата се женят за други хора. Повече за отношенията им и за отговорността за това да се грижиш за един изключително умен човек, който е почти напълно неспособен да се движи, може да прочетете на сайта LadyZone.bg: