Обичате ли криминалистиката? Фен ли сте на криминалните истории? Обичате ли да научавате любопитни неща за серийните убийци, а и не само? Тогава сигурно сте попадали на Youtube канала на Вяра Георгиева, който е изцяло посветен на криминалната и паранормалната сфера. Това е първият такъв канал на български език.

Вяра не се определя като инфлуенсър, а като криминален ютубър или „тру крайм“ ютубър. Решава да създаде свой Youtube канал, защото от малка има огромен интерес към криминалистиката и криминалната психология. Ако се чудите дали иска да превърне криминалистиката в своя професия – отговорът е „не“. „Винаги съм считала тези неща за хоби“, споделя тя.

Любимите книги, свързани с криминалистика, на Вяра са „Азбучни убийства“ на Агата Кристи, „Минута до полунощ“ на Дейвид Балдачи и „Непознатият до мен“ на Ан Рул, в която се разказва за серийния убиец Тед Бънди. Книгата има и автобиографичен характер, а това я прави още по-въздействаща.

В интервю за Ladyzone.bg първият криминален ютубър в България сподели, че се радва, че има интерес към сферата на криминалните видеа, която успешно се разраства.

„Смятам, че идеята зад такъв канал играе ключова роля. Помага ни да разпознаваме опасности, подхранва разбирането ни за психология, кара ни да се чувстваме по-подготвени в случай, че изпаднем в беда, калява психиката до голяма степен и ни подтиква да разсъждаваме логически, подобно на един пъзел, когато се опитваме да разрешим някоя мистерия“.

Цялото интервю и повече за Вяра Георгиева научете от Ladyzone.bg: