Какво е да се ожениш в гвардейската си униформа? Историята на гвардеецът, който си позволи да се влюби по време на служебен ангажимент, трогна стотици в социалните мрежи.

Евлоги и Констанция са двама души, които показват какво е чиста любов и отдаденост, както към работата, така и към човека до себе си.

Евлоги Веселнов е гвардеец, част от тези млади мъже, които показват верността си към държавата на пост, без значение какво е времето навън. „Веднага след като завърши гимназия исках да отида в армията. За мой късмет точно тогава излезе конкурс за Гвардията, справих се отлично и до ден днешен съм там”, разказва той.

Любовта към професията срещнала Евлоги и с любовта на живота му – хореографът Констанция. „Запознахме се във военния театър на едно представление по случай коледните празници на военния ансамбъл, където тя участваше с нейния балет. Опрезелено може да се нарече любов от пръв поглед”, спомня си гвардеецът.

Предложението са брак било също толкова романтично, колкото първата им среща. Евлоги предложил на Констанция с помощта на огромен екип – нейни приятели и близки.

Той пристъпил със строева крачка към семейния живот, защото се венчал с гвардейската си униформа. „Изключително съм благодарен на всички, че реагираха по правилния начин, че съживихме една традиция”, казва Евлоги.

Евлоги и Констанция се вдъхновяват един от друг и от контакта с деца, защото и двамата преподават. Тя – изкуство, а той – история в столичното 133 СОУ „А. С. Пушкин”.

„Децата определено много се впечатлиха, като им казах за сватбата. Проявиха лек респект като им казах”, споделя Евлоги. „Проблемът е, че от децата се иска прекалено много, а трябва да ги учим преди всичко да бъдат хора”, смята той.