Джо Байдън, Барак Обама и Еманюел Макрон са уловени с трогателни жестове към своите съпруги. Как се държат световноизвестните президенти към най-близките си?

Когато са на обиколка в Джорджия през пролетта на 2021 г., президентът на САЩ Джо Байдън се навежда и откъсва глухарче за съпругата си Джил. Тънкото стръкче е точно до елегантната жълта обувка на първата дама. Тя е облечена в рокля на Оскар де ла Рента с жълти плодове върху нея. 

Вижда се, че Джил Байдън определено се усмихва, въпреки че носи маска. 

Снимка: Getty Images

Джо и Джил Байдън имат 44 години брачен живот. Запознават се, когато Джил е 24-годишна стажантка. И двамата имат предишни бракове. Джил се развежда, но Джо Байдън е преживял истинска трагедия. Съпругата и едногодишната му дъщеричка загиват в катастрофа и той остава вдовец с двамата си сина. 

Когато двамата се срещат за първи път, той я води на кино. Свикнала да общува с връстниците си, облечени в дънки и тениски, Джил е очарована от изискания мъж, който я чака на вратата. На раздяла той просто стиска ръката ѝ, а в среднощния разговор, който тя води с майка си, екзалтирано споделя: "Срещнах истински джентълмен".

Друга президентска двойка, която често демонстрира уважение и обич помежду си, са Барак и Мишел Обама. 

По време на мач срещу Бразилия през 2012 г. камерите се насочват към тях в т.нар. „Kiss Cam“. В своеобразното предизвикателство сниманата двойка трябва да се целуне. Всичко се излъчва на големи екрани. Президентът отказва да го направи пред всички.

Когато камерите се обръщат отново към играта, Барак Обама целува нежно съпругата си. Папарашките камери все пак успяват да уловят този жест. 

 

Снимка: Getty Images

Двамата се запознават в адвокатската кантора, където тя отдавна работи, а той е... стажант. За първия си работен ден той закъснява. Това ужасно много подразнило Мишел, но Барак пък я харесал от пръв поглед. 

Следват няколко покани за среща, които Мишел отклонява. Обама обаче толкова искал да излезе с нея, че предложил да напусне работата, за да не пречат служебните им ангажименти на личния живот. И тогава тя се съгласява. На първата им среща двамата отиват с колата му, която има дупка на дъното. 

Какво се случва след това и кой друг президент демонстрира трогателно отношение към съпругата си - четете на Ladyzone.bg.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!