Константин Филипов представи днес в „Преди обед“ историята на песента „Оставаме“, с която филмът „Оркестър без име“ (реж. Л. Кирков, 1982) завършва.

Маргарита Хранова, която изпълнява песента, си спомня: „Обади ми се композиторът Борис Карадимчев, който ми преподаваше по хармония в Консерваторията, и каза, че работи по един филм. Попита ме дали искам да изпея партиите на „добрата“ певица. Имало и друга, която не че била лоша, но била „кръчмарска“. Съгласих се и след време той ми изсвири песента на пианото. Определихме тоналността и той сподели, че има нужда от мъжки глас, който да се включи с импровизации. Предложих да е Вили Кавалджиев и се получи прекрасна песен".

"Оставаме" е много повече от саундтрак, днес е една от вечните български песни: "Няколко години песента си беше само част от филма, но в един момент радиата започнаха да я въртят и тя се прероди. Заживя собствен живот. Чак тогава започнах да я пея по мои концерти, защото хората я искаха. По едно време дори направих нова версия във фънк стил.“

Повече по темата можете да научите в LadyZone.bg