Две жени в Калифорния са родили взаимно бебета си след объркване в клиника за инвитро оплождане, пише "Гардиън".

Сега двойките възнамеряват да съдят клиника, след като в продължение на месеци са отглеждали момичета, които не са били техни, а към днешна дата бебетата вече са разменени и са при биологичните им родители.

Дафна Кардинале споделя, че със съпруга ѝ Александър мигновено са заподозрели, че момиченцето, което се е родило в края на 2019 г., не е тяхното заради по-тъмния тен на кожата.

Двамата разсеяли съмненията си, защото се влюбили в бебето и се доверили на инвитро процеса на оплождане, както и на лекарите си. Научавайки месеци по-късно, че е била бременна с бебе от друга двойка и че друга жена е износила нейното дете, Кардинале споделя, че се е почувствала силно травмирана.

"Бях обзета от чувство на страх, предателство и гняв, бях с разбито сърце", казва тя по време на пресконференция със съпруга си, на която съобщават за съдебния процес, който са завели в Лос Анджелис.

"Бях лишена от възможността да износя собственото си дете. Никога нямах възможността да се свържа с нея по време на бременността, да усетя как рита в корема ми", споделя майката.

Жалбата на Кардинале обвинява базирания в Лос Анджелис Калифорнийски център за репродуктивно здраве (CCRH) и неговия собственик д-р Елиран Мор в медицинска злоупотреба, нарушаване на договора, небрежност и измама. Тя настоява за съдебен процес и изплащане на нанесени щети.

Другите двама родители, замесени в предполагаемото объркване, искат да останат анонимни, но също планират подобен съдебен процес през следващите дни.

От информация по делото става ясно, че от центъра по погрешка са имплантирали ембриона на другата двойка в утробата на Дафна и са прехвърлил ембриона на Кардинале - създаден от яйцеклетката на Дафна и спермата на Александър - в другата жена.

Бебетата - и двете момичета, са родени с една седмица разлика през септември 2019 г. И двете двойки, без да искат, са отглеждали погрешно дете в продължение на близо три месеца, преди ДНК тестовете да потвърдят, че ембрионите са били разменени. 

Вижте как продължава животът на семействата в Ladyzone.bg.