Тъй като епидемията от коронавирус продължава да се разпространява по целия свят, поддържането на лична хигиена и миенето на ръцете е от решаващо значение – почистването на смартфона също. 

Резултатите от изследване на американски учени от университета в Аризона през 2012 г. установяват, че смартфоните съдържат десет пъти повече бактерии отколкото тоалетната чиния – основна причина за това e, че не се почистват. 

Как да почистим смартфона си? Добре ли е да използваме дезинфектант за почистване? Технологичните продукти може да са произведени от различни материали и всеки от тях може да има специфични изисквания за почистване. Ето няколко съвета от технологичния гигант Apple.

Използвайки кърпичка със 70% изопропилов спирт или дезинфекциращи кърпички, съветват от Apple. Можете леко да избършете твърдите и непорьозни повърхности на вашия продукт - като дисплея, клавиатурата или други външни повърхности. Не използвайте белина. Избягвайте попадането на влага в отворите и не потапяйте продукта в никакви почистващи препарати. Не използвайте дезинфектант върху тъкани или кожени повърхности.

Вижте още съвети за почистване на смартфона в Ladyzone.bg.