С напредването на новия коронавирус по цял свят, може би най-засегната е самолетната индустрия. Пътуването със самолет е спаднало с колосалните 95% от началото на глобалната пандемия. Една компания, обаче, вече мисли как да възроди бизнеса така, че той да бъде безопасен дори при наличието на COVID-19 за по-дълго време.

Италианската фирма „Авио интириърс“ произвежда мебелировка за салоните на авиолайнери. Те са измислили иновативен дизайн на седалките, който да предпазва пасажерите от предаване на вируси.

Снимка: Avio Interiors

На концептуални графики виждаме, че средната седалка в самолетния салон е обърната по начин, по който подрежда пасажерите на зиг-заг. Всяка седалка е оборудвана с прозрачна преграда, която огражда пътуващия.

Снимка: Avio Interiors

Единствената спънка при този дизайн е, че преградите са произведени от пластмаса. Конкретно COVID-19 оцелява върху пластмасова повърхност в продължение на 2-3 дни и е нужна сериозна дезинфекция след всеки полет. Това би увеличило престоя на самолетите на пистата преди да поемат новите пасажери, но от компанията коментират, че организацията не е невъзможна.