Новата песен на Jin Monic - Slow Cinema, е вече факт. Екстравагантна, стилна, много различна, но в същото време абсолютно “в техен стил”, тя е поредната висока топка, която бандата подхвъля със замах към феновете си.

Запомняща се, мелодична и танцувална, тя звучи още по-симпатично и в унисон със стилното си лирик видео. То е дело на София Добрева и е по текст на самата песен.

Автор на музиката е Боян, а текстът е на Николай от бандата. Ключови детайли в песента са дело на Благо от Hayes&Y. Форматът лирик видео напоследък се използва често и от някои световни инди изпълнители. Ето че и българска инди банда в лицето на Jin Monic, може да се похвали с подобно видео и то от най-висока класа и стил.

“Работихме по Slow Cinema в последните три години и сме изключително доволни от финалния вариант. Голяма заслуга за това има и нашият тонрежисьор - Десо Велчев, който успя да чуе и да сбъдне всичките ни желания”, споделят момчетата от Jin Monic.

“Вярваме, че парчето пасва добре като смисъл и звучене точно на този период от годината, в който лятото тъкмо си отиде и всички сме леко замаяни от сблъсъка с хладната меланхолия на есента”, добавят още те.

Jin Monic е част от лейбъла Homeovoxmusic на Жоро от група „Остава”, който е ко-продуцент на новото парче заедно с Благо от Hayes&Y.

Групата се събира през 2011 г. и до днес това са: Николай (вокал), Ивайло (китара), Боян (китара), Джокич (бас) и Георги (барабани). Първият им сингъл Sober Face е от 2015 г. и е последван от синглите Esus и You Stay Blue.

През 2016 г. излиза първият им едноименен албум, а през 2018 г. излиза EP-то Candy Coated с видеоклип към едноименната песен. Парчето влиза под №1 в класацията “ТОП 20” на БНР и остава там две поредни седмици.

В началото на 2019 г. бандата пусна песента Saline заедно с нестандартно видео към нея, снимано изцяло с камерата на мобилен телефон. Ко-режисирано от Боян (китарист в групата) и Магдалина Дианова (художник и аниматор) - резултатът е повече от интересен.

Подходът на бандата и към Slow Cinema продължава да е в духа на нестандартното, подчертавайки и залагайки на стилно музикално и визуално присъствие.

Можете да чуете Slow Cinema на живо на 30 октомври в клуб „Строежа” в София, както и още от музиката на Jin Monic.