Обичайно картонените опаковки на големи електроуреди отиват на боклука или в най-добрия случай – за рециклиране. „Самсунг“, обаче, искат да ги използвате отново – новите опаковки за телевизори на компанията могат да се превърнат в къщички котки или мебели за вашия дом.

Кутийте са изработени с напечатана върху тях „матрица“ от точки, която – ако следвате правилно – можете да ги превърнете в нещо тотално различно.

Снимка: SamsungTV

С много малко усилия можете да получите масичка за кафе, щендер за списания и книги и дори сладурска картонена къщичка за вашия домашен любимец.

Снимка: SamsungTV

Върху всяка кутия е напечатана легенда как можете да получите различните мебели и къщички.

Снимка: SamsungTV

Годишно само за Съединените щати от подобни картонени кутии се акумулира 90 млрд. тона боклук. Идеята зад новите опаковки е да им дадем нов живот и по този начин да намалим вредното влияние върху околната среда.

Снимка: SamsungTV

Ако пък ви хрумват други креативни идеи с новите опаковки на „Самсунг“, можете да се включите в конкурс с награда 20 хил. долара и да покажете най-добрите си творения. Състезанието е отворено за кандидатстване от цял свят до 29 май 2020 г.